Patisson, ahjus grillitult

Jätkan kõrvitsaliste uurimisega. Turul on väga suur valik erinevaid marju ja ma ikka veel ei saa aru, kas neist kõik ka süüa sünnivad. Patisson kõlbas aga oli kahtlaselt suureks juba kasvanud. Lugesin, et eriti maitsvad pidid olema pisemad, 4-7 päevased viljad. Vananedes pidi vili kõvaks ja maitsetuks muutuma. Proovisin toorel viljal koort närida ja uuristasin seest ka pehmeid seemneid ning otsustasin, et see isend kõlbab kogu oma hiilguses kõhtu pista.
Viilutasin, piserdasin üle oliiviõliga, puistasin peale soola ja harissa helbeid (minu uus lemmik) vahele toppisin viilutatud küüslauku ja nii ta ahju läkski.
Kui köök head küüslagu lõhna täis sai ja patisson piisavalt kuldseks oli tõmbunud, pistsin kogu pannitäie ise nahka.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud