Kevadkogritsa külm hõrgutis

Kuna ma olin turult eksikombel nende seentega koju jõudnud, siis pärast pikka kaalumist otsustasin nad ikkagi millekski ära teha. Ja kui juba, siis miks ennast tagasi hoida? Otsisin midagi edevamat välja. Ja kuna ma juba olin kõik seeneraamatud välja otsinud, et ennast kurssi viia kui mürgine kevadkogrits ikka on ning mis võimalused on seda toiduks valmistada. Siis leidsin raamatust "Parimad söögiseened ja maitsvaimad seenehõrgutised" retsepti Punaparuni külm hõrgutis. Natuke jälle oma kujundust ja nii ta tuli.
 Alustada tuli seente kupatamisega. Seda tegin kolm korda, seened keeta 10 minutit ilma kaaneta ning ventilatsioon töös. Iga keetmiskorra järel seened kurnata, loputada voolava veega ning uue veega uuesti keema.

2 dl eeltöödeldud kevadkogritsaid
1 suur keedetud peet
2 marineeritud kurki
1 dl hakitud murulauku
2 spl hakitud tilli
poole sidruni mahl
2 spl šerrit
2 dl hapukoort
2 dl rõõskakoort
2 dl vahukoort
soola
jahvatatud pipart

Tükelda ettevalmistatud seened, lõika peeneteks tükkideks peet ja kurgid. Sega peet, seened, kurk, šerri ja sidrunimahl, lisa hakitud murulauk ning till. Sega hapukoor ja rõõskkoor lisa pipar ja sool ning pehme vahustatud koor. Vala koorekaste seenesegule ning sega kergelt läbi.

Tee kauss või mõni muu sobiv vorm külma veega seest märjaks ja vala segu sellesse kaussi. Kata kauss toidukilega ning pane üleöö sügavkülma seisma.

Enne serveerimist võta kauss umbes tund aega varem sügavkülmast välja ja jäta toasooja seisma. Kummuta vorm serveerimistaldrikule ning kaunista. Paku koos kuumade kartulitega eelroaks.


Kommentaarid

  1. Kust turult neid kevadkogritsaid saada oli? Tänades E.S.

    VastaKustuta
  2. Tere!
    Kevadkogritsad leidsin Tallinna keskturult.
    Terv,

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud